Bedankt voor een mooie carnaval 2020 in het Dringersgat

Gepubliceerd: 10 maart 2020 17:19

C.S. De Leuttappers dankt een ieder die hieraan geholpen heeft.
Het was weer een mooi tijd. Van 19 februari in het bejaardenhuis via de markt, bezoek basisscholen en wagentje kijken gingen we in sneltrein vaart door naar de sleuteloverdracht, het Leutige Polonaise Bal via de carnavals viering naar de symbool onthulling.
Tot aan dat moment ging het voorspoedig met het carnavalsfeest in 2020.
Zondagmorgen kwam het besluit om de grote optocht uit te stellen en maar “even” te verplaatsen naar dinsdag. Als je het zo zegt een gemakkelijke keuze. Echter dan valt er wat te regelen.
Deelnemers, jury, verkeersregelaars, vergunning, verzekering, horeca enz. enz.
Dan blijkt maar weet dat we het ook in 2020 Saomen Maoken.
Binnen een uurtjes was alles geregeld. (wat geregeld kon worden tenminste)
Aangepaste programma’s voor een ieder werden in no-time gedeeld op alle media.
Leuttappers deden een “kroegentocht” langs de horeca gelegenheden welke langs de route lagen om de middag te vullen en toch enige zaalvulling te verzorgen. Vele optochtdeelnemers gingen ook gezellig een middag er op uit. Waarbij een ieder snel tot de conclusie kwam dat er een goede keuze gemaakt was.
Maandag een traditionele toeterkusoptocht, het brakkenfist en een kappellenavond.

Dinsdag was het dan eindelijk zover dat de grote optocht door de straten kon trekken.
Een geweldig deelnemers veld met een even geweldig toeschouwerspubliek.
Met na de prijsuitreiking in de sporthal, welke een extra avond open bleef, via een tussenstop bij de KIAK jeugd langs de symboolverbranding naar diverse afsluitingsfeesten.
Wij als Leuttappers danken alle deelnemers, horeca gelegenheden, jury leden, verkeersregelaars, bouwschuur eigenaren, burgemeester Boelhouwer met zijn mensen, veiligheidsdiensten, openbaar vervoer, plaatselijke winkeliers, publiek en een ieder die hebben gezorgd dat ook deze carnaval wederom een geweldig succes is geworden.
Wij willen een ieder uitnodigen voor de huldiging van de optochtwinnaars en de bekendmaking van de Dringer van Verdienste 2020 op zondag 15 maart om 14:00 uur bij het optochtmonument op de Heuvel.