Gezellige voorverkoop Sauwelen in het Dringersgat

Gepubliceerd: 9 januari 2024 21:08

Dawaswirwè

Zaterdag 06 januari was de aftrap van het sauwelen 2024 middels de voorverkoop van de kaarten bij Thuis bij Hapers in Gilze.

Zelfde locatie als vorig jaar met het gebruikelijke concept.
Als zeker wil zijn van een kaartje op je favoriete dag aansluiten in een gezellige rij om deze te bemachtigen.

Om 08:12 arriveerde de eerste personen in de Nieuwstraat om te starten aan de vorming van uur de traditionele rij. Deze kreeg steeds dichter na de opening toe een groter omvang.
Ook dit jaar mochten van de winkelruimte aan de Nieuwstraat gebruik maken. Onze dank daarvoor.

Toen de Leuttappers iets voor 10 uur arriveerde stond er al een mooie rij.

Voor de mensen die nog geen carnavals insigne hadden bood onze jeugdraad “De Leutsnoepers” de gelegenheid deze als nog aan te schaffen.

Ook de sauwelaars en opwarmer waren aanwezig om te bezien welke mensen er komen kijken om wellicht hier en daar hun tekst nog wat bij te schaven.

75 minuten later bleek dat er een mooie verkoop was zodat op alle dagen er zo wie zo al een mooi gevulde zaal en balkon zal zijn.

Ook dit jaar in het vervolg van de dag een mooie aanloop naar Thuis bij Hapers.

Ook dit jaar was het aan het einde van de middag was het tijd voor het jaarlijkse fotomoment met de sauwelaars en de opwarmer. Hier werd nog even de ochtend geëvalueerd en de stand van hun inspiratie besproken.
Waar de een de creatie bijna definitief heeft en zelfs op dat moment in het vliegtuig zat voor een korte, voorbereidingsvakantie, is een ander nog druk aan het schrijven.

Dit beloofd weer een avond-/middag vullend programma waarbij de lachspieren van de bezoeker overuren zullen maken.

De dagen kennen een programma van 6 sauwelmatadoren, 1 opwarmer, dansacts en zangacts.
Uren lang vertier waarbij de verrassingen elkaar afwisselen zonder dat iemand zich hoeft te vervelen.

Mocht je nog geen kaarten hebben en toch de vele acts willen aanschouwen zijn er nog kaarten te koop bij DA – Read shop – Thuis bij Hapers aan de Nieuwstraat in Gilze.

Het jaarlijkse Bont Sauwelspektaokul vind plaats van donderdag 18 januari t/m zondag 21 januari in carnavalstheater “De Schakel”.