Kevin Dun irste en Stijn Dun twidde Leutvorsten in het Dringersgat.

Gepubliceerd: 12 november 2021 20:26

Donderdag 11 november was het dat eindelijk zover.
De presentatie van de prinsen en hun gevolgen voor het carnavalsseizoen 2021-2022.
Niet via een scherm maar “gewoon” in een mooi gevulde zaal met optochtdeelnemers, eigen aanhang en vele andere carnavalsvrienden.
Net voor acht uur arriveerden de Leuttappers met Leutefleuters, Leutdancers, jeugdraad en aanhang bij de Hooikar waar al een gezellig sfeer hing.
Waar om 20:11 uur de presentatie van de Jeugdraad plaatsvond.
Een mooie groep kinderen uit de groepen 8 van onze basisscholen.
Hierbij werden ze door hofdame Eva 1 voor 1 voorgesteld aan het publiek waarna Adjudant Mijndert de eer had om de jeugdprins voor te stellen.
Prins Stijn dun Twidde nam het woord dankte de sprekers en de Leuttappers voor deze “tweede” kans om samen met hun in de carnaval te mogen voorgaan.
Na een dansje van de jeugdraad was het de eer aan de Leutdancers om hun danskunsten te vertonen. Een mooie groep van 8 enthousiaste jongen meiden die er veel zin in hadden.
Ondertussen werd het podium vrij gemaakt voor de volgende act.

Onze luid applaus verscheen de band KISS op het podium.
Dit viertal gaf een spetterende show weg.
Na de eerste nummers was het Prins Kevin dun irste die als eerste zijn masker afdeed om zich bekend te maken aan het publiek.
Na een mooie muziek solo had ook Adjudant Bram zich bekend gemaakt gevolgd door Erik dun Kwibus en als laatste was het Pirke de Veldwachter die zich van zijn masker ontdeed.
De Hofdames Lieke en Benthe maakten de grote hofhouding compleet.

Voor het feestgedruis verder los barste werd nog even gebruik gemaakt van het podium om Jos Vermeulen te huldigen als bedenker van het motto van dit seizoen.
Alles onder muzikale begeleiding van onze eigen kapel de Leutefleuters.
Na het officiële gedeelte kon het feest weer in volle gang verder gaan. Een echte carnavalsavond was het gevolg.
Wij willen iedereen danken voor hun aanwezigheid en verzoek aan diegene die aan het einde van de avond per ongeluk enkele onderdelen van onze buitenverlichting hebben meegenomen deze bij de Leuttappers terug te brengen.