Het wordt weer Carnaval in het Dringersgat.

Gepubliceerd: 21 februari 2022 19:22

Overzicht van de vele geplande activiteiten.
Het is zover. Na een lange tijd gaan we eindelijk weer eens normaal carnaval vieren in het Dringersgat.
Na het mooie bericht vanuit Den Haag dat er weer veel meer kan zijn alle voorbereidingen weer begonnen.
Hieronder een mooi overzicht van het programma in Gilze.
Het eerste vervolg na dun elfde van dun elfde wordt de verkoop van onze mooie geel/blauwe attributen. Dit zal gebeuren op vrijdag 25 februari vanaf 08:00 uur op de weekmarkt aan de Kapittelstraat. Dus zoekt u nog geen blauw voor u zelf of de wedstrijd Het Mooiste versierde raam u bent welkom.
In de loop van de ochtend zullen de Leuttappers, wellicht, een bezoekje brengen aan de carnaval op de basisscholen.
Vrijdagavond staat het 7 daogen vurraf op het programma. In dit bijzondere jaar 7 uurkes vurraf in de Hooikar. Hier zullen de wagenbouwers hun maquette presenteren van een creatie op kleine schaal.
Zaterdag 26 februari beginnen we om 12:30 met de symboolonthulling en de sleuteloverdracht.
Dit jaar komt de burgemeester naar het Steenakkerplein waar hij de sleutel van Gilze zal overdragen aan Prins Kevin dun Irste en jeugdprins Stijn dun Twidde.
Vanaf 13:00 uur begint het inschrijven voor de Toeterkusoptocht welke rond 13:30 uur zal beginnen.
Deze kinderoptocht zal de volgende route gaan Steenakkerplein – Korte Wagenstraat – Nieuwstraat – Kerkstraat – Alphensebaan – Klaverstraat – Alphenseweg. Hier zal op de parkeerplaats van de Hooikar het defilé plaats vinden. Hierna zullen we een mooi feestje vieren bij de Hooikar.
Zondag 27 februari verzamelen we om 12:30 uur bij Eetwinkel Kom d’r In voor de start van het Wijvensjouwen. Deze zal om 13:30 uur vertrekken volgens de volgende route.
Nieuwstraat – Vreugdendaal – Burgemeester van Poppelstraat – Steenakkerplein – Kapittelstraat – Steenakkerplein – Korte Wagenstraat – Nieuwstraat – Bisschop de Vet Plein – Raadhuisstraat – Alphense weg. Tijdens deze tocht bezoeken we de plaatselijke horeca om aan het einde rond 18:00 uur aan te komen bij de Hooikar. Wil je nog meedoen schrijf je in via [email protected]
Maandag 28 februari wordt in een besloten vergadering het nieuwe motto gekozen.
Heb je nog een mooi idee stuur deze in via [email protected]
In de loop van de middag brengen de Leuttappers een bezoek aan de vele mooie ramen om het Mooist versierde raam te kiezen. Aanmeldingen kan via [email protected]
Dinsdag 01 maart hebben we de officiële ingebruikname van de gerestaureerde oud prinsen stoelen bij het optochtmonument op dun Heuvel.
Rond 21:30 uur brengen de Leuttappers een bezoek aan de KIAK kindercarnaval welke dan voor de derde avond van 19:00 tot 22:00 uur plaatsvindt in d’n Doel.
Om 22:00 uur vertrekken we naar het Steenakkerplein.
Rond 22:15 uur zullen we carnaval eindigen met de symboolverbranding op het Steenakkerplein.
Hierbij wordt de carnaval gesloten door de prins en jeugdprins. Ondertussen zal ook het mooist versierde raam en het Motto voor 2022-2023 bekend gemaakt. Om vervolgens een laatste afzakkertje te doen bij De Hof van Gilze.
We gaan er met z’n alle een mooi feest van maken en zien jullie graag tijdens deze mooie activiteiten.
Met carnavaleske groet,
Algemene Gilzer Carnavals Stichting De Leuttappers