We hebben er in het Dringersgat iets moois van gemaokt.

Gepubliceerd: 9 maart 2022 20:54

A.G.C.S. De Leuttappers dankt een ieder die hieraan geholpen heeft.
Het was alweer een lange tijd geleden maar kort voor carnaval bleek dat er wel weer eens een “echte” carnaval komen worden. Niet alles maar wel veel leuke activiteiten.
Vrijdagochtend begonnen we met een goed bezochte markt waar mensen in de gelegenheid waren om mooie geel/blauwe attributen aan te schaffen. Ondertussen werden bijna 200 vlaggen in de starten gehangen, letters op het Bisschop de Vetplein geplaatst en de carnaval op de basisscholen bezocht. In de avond vond het bouwersbal plaats bij de Hooikar waar de wagenbouwers een miniatuur presenteerde die de weken ervoor toch nog even was gemaakt. Een mooie eerste feestavond waarbij bleek dat iedereen er weer veel zin in had.

Zaterdagochtend zoals het “hoort” de jeugdprins en grote prins opgehaald samen met de burgemeester en jeugdburgemeester. Op het Steenakkerplein het symbool onthult en de sleuteloverdracht gehouden. Een andere locatie maar de vertrouwde opening.
Daarna de inschrijving voor de toeterkusoptocht. Doordat het deze keer op zaterdag was en stralend weer was de opkomst gigantisch. 17 deelnemers en honderden mensen op de straten. Een mooie stoet van het Steenakkerplein via een rondje over de parkeerplaats van het bejaardenhuis naar de aankomstlocatie op de Alphenseweg. Hier werd het defilé afgenomen door de jeugdraad en volgde een mooi feestje. De Leuttappers maakten nog een korte uitstap naar Gilze-Noord om de receptie ter ere van het 55-jarig bestaan van de R.C.S. bij te wonen.
De zondag was weer een stralende dag. Tijdens de middag ging het wijvensjouwen door de straat.
Zowel volwassenen als een gedeelte van de jeugdraad deed mee aan deze gebruikelijke kruiwagentocht. Mooi versierde stelletjes en al even mooie creaties gingen van kroeg naar kroeg waarbij er ook diverse spelletjes gedaan werden. Vertrokken vanaf Kom d’r in was de eerste tussenstop bij The Banner, hier werden Gerard en Marloes nog extra in het zonnetje gezet om ze te bedanken voor hun bijdrage aan de openbare carnaval in Gilze. Daarna de tocht vervolgt langs De Hof van Gilze, Sportcafé Gilze en de Tip. Hier werden de deelnemers en aanwezigen, door de eigenaar, een drankje aangeboden en de mogelijkheid geboden om een kijkje te nemen in het café. Hierna een bezoek aan Samen om uiteindelijk te eindigen met de race over de Alphenseweg naar Café de Hooikar.

Maandagmiddag hebben de Leuttappers samen met de kleine hofhouding van de jeugdraad de mooist versierde ramen bekeken om aansluiten te vergaderen over de winnaar.
’s-Avonds enkele kappellen in de Hooikar en het feest was weer compleet.

Dinsdag middag zijn enkele ereleden en uitgevallen Leuttappers bezocht om vervolgens de volledig gerestaureerde prinsen stoelen, bij het optochtmonument, opnieuw in gebruik te nemen.
Na nog enkele horecabezoeken brachten de Leuttappers samen met de Jeugdraad een bezoek aan het KIAK carnaval. Dit jaar 3 avonden in D’n Doel een prachtig feest.
Aansluitend vertrokken we naar het Steenakkerplein voor, helaas alweer, het laatste stukje.
Hier werden bij het symbool de prijzen voor het mooist versierde raam, en het nieuwe motto uitgereikt. Deze laatste in dit jaar ingezonden door Ria Martens. Om vervolgens na dansjes van de jeugdraad en Leutdancers, woorden van de Jeugdprins en de grote prins het symbool te doen ontbranden.
Nog even nakletsen in De Hof van Gilze en toen was het dan toch echt voorbij.
Woensdag opgeruimd en nog een harinkje met prinsje in het Sportcafé.
We kunnen terug kijken op een geslaagd jaar waarbij de vele programmawijzigingen en de wil om dingen te blijven regelen zeker goed zijn gevallen gezien de vele positieve reacties.
Wij als Leuttappers danken een ieder die zich er voor ingezet heeft om carnaval in het Dringersgat in 2022 mogelijk te maken. In het bijzonder alle deelnemers aan de activiteiten, horeca gelegenheden, burgemeester en jeugdburgemeester, veiligheidsdiensten, openbaar vervoer, plaatselijke winkeliers, en in het bijzonder het vele publiek dat aanwezig was bij de activiteiten.
Na het komende Mollebosfist, weer gewoon met pinksteren, gaan wij ons weer richten op het volgende seizoen.
Dit onder het passende motto WE KÈKE ER NAOR UIT.