BONTE SAUWEL SPEKTAKEL

Gepubliceerd: 29 januari 2024 13:57

Da was wir wè. Afgelopen donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag was er in de Schakel weer een nieuwe editie van het Bont Sauwel Spektakel.

Vier dagen een goed gevulde zaal en balkon.

Elke dag opende de Leutdancers met hun dans de avond.

Waarna prins Kevin dun irste en zijn gevolg het podium bestegen.

Paula Huismans zorgde dat de ton en het publiek opgewarmd werden.
Vervolgens kwamen de eerste drie sauwelaars aan de beurt. Allen werden voor gegaan door suisse Wim Rombouts.

De eerste avond was het Jimmy Klaassen die in zijn creatie de sponsorloper als eerste de ton betrad. Bij zijn opkomst ontstond al rumoer in de zaal bij het zien van het shirts dat hij als 020 fan aanhad. In de ton werd zijn reis naar Thailand kort besproken en zijn zoektocht naar een nieuw huis voor zijn gezin en hun 3 overbuurmannen werd uitgebreid besproken.

Toen kwam nieuwkomer Erna Labruyere die als dokter Berenburg haar sauweldebuut maakte. Met een Rotterdamse tongval besprak ze hoe voor 50% van de prijs ze aan haar praktijk kwam omdat 50% van het naambordje al goed was. Waarna enkele bezoekers aan haar praktijk passeerde de revue.

Als laatste voor de pauze was het de beurt aan Kees van Gils die dit jaar als Vincent op kwam. Dit omdat de computer de naam van opa klep niet kon onthouden. De gebeurtenissen op het bejaardenhuis, waar robots het personeel aanvullen, een “wereldreis” waarbij ze in 7 uur 3x in de Rijen kwamen en hun klein kind die hun hielp met de computer met het wachtwoord #?:(* 11en3012en80lekkerpu @meejunN!.uit.

Toen was het tijd om het podium leeg te maken.
Een wervelende show van Free Style Dancing Gilze was het vervolg. 40 meiden die in een snel tempo diverse dansstijlen afwisselden. Soms wat sneller, soms wat rustiger. De gevarieerde kleding maakte het plaatje compleet.

Voor de volgende sauwelaar op kwam zongen de Leuttappers samen met enkele ereleden het jubileumlied ter ere van hun 66 jarig bestaan. Diverse sauwelaars hadden dit jubileum ook in het sauwel meegenomen.

Het podium werd weer gevuld voor de komst van, herintreder, Jan Brouwers als inspecteur dun Brouwer. Door de burgemeester aangesteld speurt hij in de gemeente naar diverse misstanden. Mollebos, de voetbalderby, de kantine en de opblaashal. Allemaal plaatsen van aandacht. Maar ook de tevredenheid van Gilze met 1 fietstunneltje, waar onze Noorder buren problemen hebben met hun 3 tunnels, kwam langs.

Daarna was het de beurt aan Ad en Stefan Klaassen als Dun Braove Duo op het podium. Zij waren dit jaar, om inspiratie op te doen op diverse plekken stage gaan lopen. Onder andere bij de gemeente, een begrafenisondernemer, de dokter, een verzekeringsadviseur. Om er aan het einde toch achter te komen dat ze niets kunnen. In lijn met de standaard verwarringen bij de gemeente hadden zij met hun omgedraaide naam op de poster ook voor verwarring gezorgd.

De eerste avond werd het sauwelgeweld afgesloten door Rik van Engelen.
Als Sooijke Tis Mis betrad hij de ton. Sooijke had gehoord dat er dit jaar geen carnavalsmis zou komen omdat er geen voorgangers. Hij wil die rol wel invullen. De familie Verheijen werd geholpen met de doop van zoon Stan, een hernieuwde bruiloft en de vorming van Stevy.
Vervolgens werd het laatste avondmaal besproken en bleken er wel veel overeenkomsten met de Leuttappers te zijn. Dus of prins Kevin als hoofdfiguur er elke dag nog zou zijn en wie dan Judas is werd afgevraagd. Een korte ode aan de grootste sponsorloper uit het Dringersgat zorgde op vrijdag voor een staande ovatie toen Paul van Herwaarden zelf of het balkon zat.

Tijd voor het publiek om hun stembriefjes in te vullen en de sauwelloterij.
Vele sponsoren hadden weer mooie prijzen ter beschikking gesteld.

Zanger Jeffry Kools bracht middels een medley een ode aan Rob de Nijs. Hierbij werd hij met dans ondersteund door de hofdames.

Gedurende alle dagen verzorgde de 45 jarige hofkapel de Leutefleuters met hun klanken de muzikale invulling vooraf, in de pauze, en diverse tussenmomenten.

Inmiddels waren de stemmen geteld kwamen alle artiesten op het podium.
De eerste dag was Rik van Engelen de dagsauwelaar.

Na zijn dankwoord en het dankwoord van de prins werd het traditionele slotlied de Torenklok, met muzikale begeleiding van Luuk door het sauwelcomité ingezet en luidkeels meegezongen door het geweldige publiek.

Alle andere dagen waren dezelfde artiesten op het podium. De sauwelaars iedere keer in verschillende volgorden.

Rik van Engelen behaalde donderdag en vrijdag de dagtitels. Ad en Stefan waren zaterdag blij verrast met hun dagtitel. Met de zondag voor de boeg was er nog niets beslist en ook de loting ga ruimte voor opnieuw een middag sauwelgeweld. Aan het einde van de middag werd Rik als laatste dagsauwelaar gekozen.

Toen de stemmen van alle dagen opgeteld waren werd Sooijke bekroond tot oppersauwelaar.

Op het podium werd menigeen bedankt.

Een weekend vol vertier was tot een einde gekomen.
Alle artiesten, de Schakel, sponsoren en de Leuttappers hebben weer menigeen vermaakt.

Dit belooft weer iets moois voor de editie 2025 in het Dringersgats sauweltheater de Schakel.