Het Leutige Polonaise Bal

Gepubliceerd: 8 februari 2018 18:20

De Leuttappers organiseren ook dit jaar weer het Leutige Polonaise bal. Het Leutige Polonaise Bal is een carnavalsfeest voor mensen met een beperking. Dit jaar is de 3e editie en het wordt ieder jaar drukker.

Het is moeilijk om de doelgroep te benaderen, maar via media en onze externe medewerkers ( Anita, Daniellë en Linda ) die werkzaam zijn bij Amarant en Stichting Prisma hebben we toch een groot bereik. Hierdoor hebben we bezoekers uit een grote regio.

De bezoekers gaan los op de carnavalsmuziek die Disco Nightlight draait, en ook als Hofkapel de Leutefleuters begint te spelen wordt de polonaise ingezet. Traditie is ook het bezoekje van de Prins met z’n gevolg en een artiest die live in de polonaise zijn liedjes zingt.

De doelgroep kan echt goed feesten, waar andere mensen soms een bepaalde terughoudendheid hebben gaan bij deze mensen meteen de remmen los. Het hoogte punt is de jaarlijkse raad van 11 verkiezing onder de bezoekers die zich daarvoor ingeschreven hebben. Het is erg dankbaar om voor deze doelgroep iets te organiseren.

Het is een jaarlijks feest zonder beperking, voor mensen met een beperking. Maar ook familie, vrienden en iedereen is van harte welkom op deze middag. Dus geef de datum door aan iedereen die het wil horen, en kom zelf eens kijken op ons Leutige Polonaise Bal, carnaval vieren zoals het hoort, met polonaise en veel leut.

De zaal van de Hooikar, Alphenseweg 14a in Gilze, gaat op zaterdagmiddag 10 februari om 14.00u open.