Prins Kevin d’n Irste nieuwe prins van het Dringersgat.

Gepubliceerd: 12 november 2019 21:10

Gisteren avond was het zover, de bekendmaking van de Prins van het Dringersgat. Om 11 minuten over 8 kwamen de Leuttappers, jeugdraad en belangstellende onder muzikale begeleiding van Leutefleuters de Tip op. Spreekstalmeester Peter Martens heette iedereen welkom en gaf Martien Swolfs het woord om te beginnen met de Presentatie van de Jeugdraad. Als eerste werd de jeugdraad van 11 gepresenteerd. Daarna de narren, polities, hofdames Adjudant. En toen was het grote moment voor de jeugdraad daar, wie word de Jeugdprins/prinses van het Dringersgat? Onder een tromgeroffel werd hij erbij gehaald Jeugdprins THIJMEN d’n Irste!
Ook deze fantastische jeugdraad had weer een super toffe dans ingestudeerd en deze werd natuurlijk aan het aanwezige publiek getoond.

Finale Expeditie Dringersgat  

Na de presentatie van de jeugdraad werd het tijd voor de finale van Expeditie Dringersgat. Wie zouden de finalisten zijn en kans maken op de titel Prins van het Dringersgat. Peter Martens haalden de finalisten 1 voor 1 naar voren. Scout Koen , Prins Tinus, Sauwel presentator Kevin, en spuitgast Bram. En was nog een plaats te vergeven aan een Leuttapper op afvallerseiland. Deze plaats ging uiteindelijk naar de nieuwe Leuttapper Erik Cornelissen.

De spreekstalmeester legde de finale proef uit aan het publiek en na het startschot begonnen de finalisten een de zware finale. Te beginnen met zichzelf los te maken van het podium, het drinken van een vies Rijens drankje, zoeken naar de sleutel voor de fakkel, en snel naar de heemkunde om deze fakkel aan te maken aan de vuursteen die daar staat. Welke finalist kwam als eerste terug met zijn brandende fakkel om het vuur aan te maken. Als eerste kwam Koen het podium ok alleen helaas was zijn fakkel uitgegaan. Het moment was daar, er kwam een brandende fakkel het podium op. Maar wie had deze vast. Het was Kevin Coremans, hij mag zich dus komend carnavals seizoen Prins KEVIN d’n Irste noemen.

Prins Kevin d’n Irste kreeg het woord! Hij begon ermee dat de verjonging bij de Leuttappers in volle gang is. Prins Kevin d’n Irste is met zijn 30 jaar de jongste prins van het Dringersgat ooit. En hij pakte door. Het was al 25 jaar geleden dat de prins van het Dringersgat echt in het dorp woonde. Het werd tijd om de hofhouding erbij te halen, wie zal de rechter hand en dus de Adjudant van de nieuwe prins worden. Hij riep hem erbij met een begeleidend woordje. Bram Rommens zal dit jaar de Adjudant zijn in de hofhouding. De moeilijkste opdracht die Prins Kevin had was het zoeken van hofdames. Samen met zijn Adjudant Bram heeft hij er een avondje voor gezeten. Ze kwamen samen tot twee namen. Met een belletje was het geregeld, Lieke Drubbel en Bente Beune waren meteen super enthousiast en wilde graag de hofdames worden. De hofhouding was nog niet compleet, dit jaar voor de 8e keer is hij erbij Freddie d’n Harlekijn en Pirke de Veldwachter was er voor de 11e keer ook bij.

Prins Kevin had voor oud Prins Tinus ook nog een oorkonde en bijbehorend cadeau en andersom had Tinus ook nog een cadeau voor Prins Kevin. Na vele mooie woorden was het tijd voor de Raad van 11, en de nieuwe Leutdancers. De Leutdancers zijn pas net compleet dus gaan nu pas beginnen met in instuderen van een leuke dans! Prins Kevin haalde Jeugdprins Thijmen erbij en natuurlijk is het voor beide het 1e jaar. Ze gaan er samen met de jeugdraad en grote raad een fantastisch en onvergetelijk seizoen van maken.