Gezellige voorverkoop Sauwelen in het Dringersgat Dè was gin Theater.

Gepubliceerd: 11 januari 2020 19:25

Zaterdag 11 januari was het weer zo ver, de aftrap van het sauwelen 2020 middels de voorverkoop van de kaarten bij Novy Hapers in Gilze.Gewoon ouderwets, geen vastlopende websites om kaartjes te bestellen of zwarte markten en gewoon met geld betalen i.p.v. met een pasje.Op tijd uit je bed, als je zeker een kaartje wil, en in een lange rij gaan staan. Zo kant het dus ook nog.Iets minder koud dan vorig jaar en droog bleken, ook in 2020, vele mensen zich te willen verzekeren van een kaartje voor het mooie jaarlijkse evenement.Rond 07:00 arriveerde de eerste persoon, in de Nieuwstraat om te starten aan de vorming de traditionele rij. Deze kreeg steeds dichter na de opening toe een groter omvang. Van de “Novy”  tot voorbij “het Stoom”.

Wachtend in de rij werden diverse actuele zaken in Gilze besproken welke zo in een sauwel zouden kunnen (en wellicht ook komen). Een gezellig  geroezemoes van mensen die samen soms enkele uren te overbruggen genietend van de oranje rode lucht die net na achten de ochtendzon aankondigde.Voor de mensen die nog geen carnavals insigne hadden bood  onze jeugdraad “De Leutsnoepers 5.0” de gelegenheid deze als nog aan te schaffen.Met worstenbrood en koffie ontstond er een gezellige sfeer welke veel goeds voorspeld voor de sauweldagen zelf.

Net voor 10:00 uur waren de aanwezige sauwelaars en de Leuttappers er klaar voor en de kassa geopend worden middels het openen van de roldeur waarvan de meeste rijstaanders het geluid inmiddels herkennen.
60 minuten en ruim 300 mensen later bleek dat er ook dit jaar weer veel belangstelling is voor dit evenement.De recordverkoop van ruim 90% van de beschikbare kaarten geeft aan hoe gewenst dit evenement is en beloofd weer een mooi gevulde Schakel.

Aan het einde van de middag was het tijd voor het jaarlijkse fotomoment met de sauwelaars en de opwarmer.Hier werd, in Cultureel Centrum de Schakel, nog even de ochtend geëvalueerd en de stand van hun inspiratie besproken.Waar de een de creatie nog druk aan het schrijven is heeft de ander hem bijna definitief. Volop snuffelend of er nog actuele dingen gebeuren welke toegevoegd kunnen worden.
Dit beloofd weer een avond-/middag vullend programma waarbij de lachspieren van de bezoeker overuren zullen maken.

De dagen kennen een programma van 6 sauwelmatadoren, 1 opwarmer, dansacts en een  zangact.
Uren lang vertier waarbij de verrassingen elkaar afwisselen zonder dat iemand zich hoeft te vervelen.
Mocht je nog geen kaarten hebben en toch de vele acts willen aanschouwen zijn er nog kaarten te koop bij Novy Hapers Nieuwstraat 111 in Gilze.

Het jaarlijkse Bont Sauwelspektaokul vind plaats van donderdag 30 januari 2020 t/m zondag 02 februari 2020 in carnavalstheater “De Schakel”.