’t Wordt allemaol theater met het Sauwelen in het Dringersgat.

Gepubliceerd: 22 januari 2020 18:52

De sauwelaars, acts en Leuttappers zijn er bijna klaar voor.

 

Donderdag 30 januari gaat het weer beginnen. De jaarlijkse Bonte Sauwelavonden in Cultureel Centrum de Schakel te Gilze.

De Free Style Dancers zijn bezig met de afronding van hun mooie dansact. Popkoor Divers heeft nog enkele repetities te gaan en de nieuwe Leutdancers beginnen ook in hun ritme te komen.
De Leutefleuters en Smulnarren poetsen alvast het koper en de overige instrumenten.

De laatste voorbereidingen van de Schakel en de Leuttappers hebben hun aanvang reeds gehad.

En dan het sauwelgeweld in voorbereiding.

Sommige sauwelaars hebben maanden gedacht en geschreven en in 1x bereikt wat zij wilde. Andere zijn na 11 november overnieuw begonnen omdat de Leutappers een nieuwe prins kregen. Maar de teksten zijn op papoer gekomen en voorgelegd aan de Leuttappers om te kijken of het niet allemaal hetzelfde is.

Ondanks dat het een concurrentie-strijd is wordt er ook veel samen gelachen. Zo hebben we gemerkt tijdens het jaarlijkse fotomoment met de sauwelaars. In de Schakel werd een korte evaluatie van de voorverkoop gehouden, enkele foto’s gemaakt en vooral veel “voor-gelachen”.

Wie het hoogste woord had laten we in het midden. Maar Steefan, Zjesko, Jurroen, Ric, Marsel, Zjimmie, Heinrieg, Ceez en At hebben laten zien dat zij er ver klaar voor zijn en sommige dingen ook, in 1x , goed kunnen gaan.
Heren succes met het laatste bijschaaf werk en afronding van de acts.

Wat gaat het worden? Gaat Opa klep met de Fake taxi van Sjors naar Sooijkes stort gaat rijden.
Of moet Jimmy mee duo vdBoogertvdBroen, mee als  oorzaak drank bij Jeroens Partij voor de bieren, naar Duo den Braove of af te tappen in een toiletwagen. Het is niet te voorspellen. We gaan het allemaol beleven.  De heren gaan 3 avonden en  1 middag het leutige gevecht aan om te kijken wie zondag aan het einde van de middag zich Opper-sauwelaar(s) mag noemen. Maar vooraf met veel plezier zo veel mogelijk mensen vermaken.

Alles staat dus bijna klaar voor 4 dagen genieten in het mooie Sauwel Theater.

Mocht je nog geen kaarten hebben en toch de vele acts willen aanschouwen zijn er nog enkele kaarten te koop bij Novy Hapers Nieuwstraat 111 in Gilze.

Het jaarlijkse Bont Sauwelspektaokul vind plaats van donderdag 30 januari 2020 t/m zondag 02 februari 2020 in carnavalstheater “De Schakel”.