11e van de 11e in het Dringersgat: WE KÈKE ER NAOR UIT

Gepubliceerd: 30 oktober 2022 14:48

Natuurlijk is het op 11e van de 11e weer zover, na weken voorbereiding kan het nieuwe carnavalsseizoen weer beginnen. We staan weer te trappelen om op de Tip weer als vanouds het startschot van het carnavals seizoen te geven.
Deze avond zullen we terugblikken maar natuurlijk vooruitkijken, want wie wordt de nieuwe prins van het Dringersgat.

Natuurlijk komt ook de jeugd aan het woord. De gehele jeugdraad zal deze avond gepresenteerd worden aan het publiek. We weten natuurlijk al dat de jeugdraad gevormd is door kinderen uit het Dringersgat die in groep 8 van de basisschool zitten. Maar wie zitten er in de raad van 11? Wie gaan het Dringersgat in het gareel houden als politie? En hoeveel narren gaan het Dringersgat op z’n kop zetten. Op deze vragen hebben we tijdens 11-11 natuurlijk het antwoord. En dan hebben we de hofhouding van de jeugdraad. Wie zal de jeugdprins of jeugdprinses ondersteunen in zijn of haar taak? En dan, wie wordt de jeugdprins of jeugdprinses van dit nieuwe carnavalsseizoen? Dat houden we natuurlijk nog even geheim, maar dat we ook dit jaar weer een top jeugdraad hebben kunnen we nu alvast verklappen.
Nadat de jeugdraad bekend is zullen de Leutefleuters weer een lekker deuntje spelen. De Leutdancers zullen ook dit carnavalsseizoen weer prachtige optredens geven. Het eerste optreden zal natuurlijk zijn tijdens 11-11. De dames hebben dit jaar weer hard geoefend om er weer een spetterende dansshow van te maken.

Dan wordt het tijd voor de nieuwe prins van het Dringersgat. De prins zal de volgende ochtend het gesprek zijn bij de koffieautomaat. Wie zal hij meenemen als hofhouding? Krijgen we dit jaar weer een harlekijn, een pias of gaan we dit jaar voor de Kwibus. Zal de veldwachter weer zijn opwachting maken? Wie wordt de rechterhand van de nieuwe prins en welke elegante dames zullen aan zijn zijde staan? Het zal een grote verassing zijn, maar op alle vragen gaan we deze avond een antwoord krijgen.

Ieder geval heeft de Hofhouding op een geheime locatie in het Dringersgat hun generale repetitie al gehad. De prins zal natuurlijk weer op een bijzondere manier worden gepresenteerd. Misschien heb je het al wel voorbij zien komen. We zullen dit jaar terugblikken op de tijd die we eigenlijk snel willen vergeten met een heus Dringersgat polygoon journaal.
Zien we jullie op 11 november om 20.11u op de Tip ? WE KÈKE ER NAOR UIT