Seizoen geopend met de presentatie van Kevin Dun irste en Rins Dun irste.

Gepubliceerd: 13 november 2022 16:40

Vrijdag 11 november is het carnavalsseizoen 2022-2023 weer van start gegaan.
Een avond zoals de meeste zich bijna niet meer konden herinneren.
Leuttappers, Leutefleuters, Leutdancers, ereleden, jeugdraad en het gehele gevolg verzamelde in Sportcafé Gilze. Daar was het al een gezellige drukte en hing een mooie sfeer. Na het openingswoordje van de voorzitter en nog een drankje was het tijd om te vertrekken richting de Tip. Mede door een grote jeugdraad was het al een flink stoet.

Aangekomen op de Tip bleek dat ook daar zich al een aardige menigte had opgesteld van optochtdeelnemers, opa’s en oma’s van de jeugdraad en andere carnavalsliefhebbers.
De Leutefleuters brachten de sfeer verder naar een hoger niveau.
Om 20:11 uur begon de presentatie van de Jeugdraad. Wederom een mooie groep kinderen uit de groepen 8 van onze basisscholen.
Na een echte raad van 11, 4 jeugddancers, 6 pliesies en 6 narren werd het tijd voor de hofhouding.
Als eerste hofdames Fenne en Kirsten waarna Adjudant Dex het podium betrad.
Last but no least de Jeugd “P”rins. Prins Rins Dun Irste zal samen met de grote prins ons dit jaar voorgaan in de leut en de lol.
Na een korte speech van de nieuwe jeugdvorst was het tijd voor een dansje van de gehele jeugdraad.
De muziekale vervolging kwam wederom van de Leutefleuters.
Dit werd vervolgt door het volgende dansspektakel. De Leutdancers, 7 enthousiaste meiden, maakten hun opwachting om in een afwisseling van country en bassen hun kunsten te vertonen.
Presentator Tinus bracht daarna een ouderwetse platenspeler naar voren. Hierop werd een ouderwets Polygoon-journaal gestart. Een beeld van de afgelopen jaren werd geschept over een tijd waarvan iedereen hoopt deze niet meer te hoeven meemaken. We zijn dit jaar in elk geval weer goed begonnen.
Ondertussen werd het podium klaargemaakt voor de volgende act.
4 personen gekleed in zwart met, hoe kan het ook anders, geel/blauwe maskers namen plaats achter 4 grote olievaten voorzien van sfeerverlichting en een laagje water.
Tijdens een salvo van drumklanken was het eerst Prins Kevin Dun Irste die zich bekend maakten en ons ook dit jaar zal voorgaan. Gevolgd door adjudant Bram, Dun Kwibus en Pirke de veldwachter.
Prins Kevin haalde vervolgens zijn hofdames Lieke en Bent”h”e naar voren zodat de hofhouding compleet was.
Nadat de raad van 11, 10 of toch 11 gepresenteerd maakte een woordje van Kevin aan Rins en het omhangen van de nodige versierselen een einde aan het officiële gedeelte.
Na een drankje op de Tip bij De Huyskamer vertrokken de meeste richting de Alphenseweg om bij De Hooikar de avond voort te zetten.
Zeker omdat het vrijdag was en er voor jeugd laatste tijd niet veel te doen was geweest bleek de zaal al snel te klein. Als dit de voorbode is voor het seizoen gaat het zeker geweldig worden.
Ook daar Kèke we naor uit.