LEUTTAPPERSNIEUWS

Gepubliceerd: 14 februari 2023 16:41

07.00uur Mijn wekker gaat af, maar ik ben allang wakker. Mijn hele lijf is al onrustig sinds ik Prins Kevin heb gezien tijdens 11-11-2022. Vanaf toen heb ik geen wekker meer nodig gehad. Maar goed, ik stap uit bed. Het hele huis is nog in diepe slaap ik stommel naar beneden. Van het gestommel wordt papa of mama meestal wel wakker. Nu ook. Eerst op mijn telefoon kijken of mijn vrienden ook al wakker zijn, en hun even helpen herinneren dat het vandaag toch wel een hele speciale dag is. Daarna eten, pillen, tandenpoetsen en haar in model brengen. O, wacht ik heb al weken mijn pakske klaar hangen. Aankleden en schminken.
Dan eerst nog wat andere leuke dingen, ff naar de schakel, en terug naar huis om een boterham te eten. Het gaat echt gebeuren, dit jaar geen melding gehad dat het geannuleerd is. Voordat we gaan even in overleg met s’pap en s’mam, gaan we te voet of toch met de auto. Na vanmiddag ben ik waarschijnlijk zo moe dat teruglopen geen optie is. Met de auto dus. Instappen en rijden, radio aan met carnavalsmuziek natuurlijk. Na 3,5 minuutjes zijn we er al. Klokslag om 14.00u. Al veel carnavals-feesten hebben wij bezocht. Het dansen, hossen en polonaise lopen vinden ik kei leuk. Zo hebben wij al van carnaval geproefd bij het Kiekendievenbal. Hier, waar we zonet naar binnen zijn gegaan hebben ik erg veel zin in. In het begin nog wat onwennig, komen alle vrienden en bekenden……?
Het feest is begonnen, langzaam is iedereen binnengekomen. Met de Taxi, op eigen gelegenheid of met hun papa en mama meegekomen. Wat horen we nu, dat lijkt wel de hofkapel. Door Nightlight wordt de disco wordt zachter gezet. O jee, Prins Kevin is erbij….!! Hij wordt op de voet gevolgd door zijn gevolg, de jeugdraad en de leutdancers. Dit belooft een hele lange polonaise te worden op de opzwepende muziek van de Leutefleuters. Maar eerst wil Prins Kevin en (P)rins de 1ste een nieuwe raad van 11 zoeken. Dat doen ze altijd op deze middag, zou de oude raad niet meer mee kunnen doen met de polonaise? Toch weer spannend ieder jaar, word ik uitgekozen? Jammer dit jaar niet, maar gelukkig zijn er wel 11 andere raadsleden uitgekozen. En ik mag toch de hele middag in de polonaise meedoen.
Plots wordt de disco weer uitgezet, er wordt een live artiest aangekondigd. Hij zingt zijn hele repertoire en de polonaise loopt nog steeds. Wel steeds langzamer… en uiteindelijk is het dan toch tijd om naar huis te gaan. Het carnavalsprogramma in Gils gaat door, maar ik ben uitgeput. Na het avondeten nog even op de bank hangen, heel de familie bellen hoe leuk het was en naar bed. Lekker dromen over vandaag. De 6e editie van het Leutige Polonaise Bal, van 14.00u tot 17.00u, bij de Hooikar op 18 Februari 2023 wordt er weer 1 om nooit te vergeten. Dit is weer een mooi carnavalsfeest voor iedereen, maar in bijzonder voor mensen met een beperking. Kom jij ook, entree is gratis!