Maandag

Mollebosviering

Uniek en bijzonder, dat is de traditionele viering tijdens het Mollebosfist.

Het thema van de viering luidt dit jaar: “Samen één dorp”.
Medewerking is er ook dit jaar weer van Het Gilde en de muzikale ondersteuning komt van het Gils Meezingkoor en de Chanterelles. Aanvang: 12:00

Free Style Dancing

Ook dit jaar presenteren we tussen de viering en het straattheater een mooie dansshow.

De gilzer dansschool FSD verzorgt wederom een spetterende show met dansers in diverse leeftijdsgroepen op het grote Mollebospodium.

 

Geniet van de afwisseling van diverse stijlen dans.

Straat Theater

Miep

Miep is een boerin uit het Limburgse Siebengewald. Ze woont daar samen met haar man Toon. Het valt niet mee al dat werk op de boerderij en daarom trekken zij er af en toe een paar dagen tussenuit om op adem te komen. Miep zoekt dan leuke gelegenheden op om mensen tegen te komen. Want ze kletst graag, héél graag.

Getooid in een groene loden mantel en met een tas, waar de groenten uitpuilt, sjouwt Miep tussen de mensen door. Met haar volumineuze schelle stem houdt ze de mensen op de hoogte van haar meningen. En die heeft ze genoeg. Op een voor haar natuurlijke wijze weet ze iedereen met haar meningen en commentaren te overdonderen. De bezoekers aan uw evenement zullen door Miep in haar leefwereld worden opgeslokt.

 

 

Resto la Table

De onhandige ober Martin werkt bij Resto La Table. Zoals elke ochtend gaat hij naar zijn werk. Hij veegt de vloer, wast de laatste vuile glazen van de dag ervoor en begint de tafel te dekken.

Maar vandaag heeft hij een probleem: de tafel protesteert! De tafel wil niet gedekt worden. Alles wat op tafel wordt gezet, wordt onmiddellijk door de tafel afgewezen. Martin is namelijk iets belangrijks vergeten, iets wat de tafel absoluut nodig heeft. Een gevecht tussen ober en tafel begint. En het restaurant gaat al bijna open… Zal Martin op tijd door krijgen wat hij is vergeten?

Mevrouw, mijnheer, van harte welkom in RESTO LA TABLE!

 

Poppentheater Kris Kras 

Het traditionele Jan Klaassenspel staat weer volop in de belangstelling. In een Oud-Hollandse Poppenkast beleeft Jan Klaassen diverse avonturen.
Bij buitenvoorstellingen kan het kinderpubliek plaatsnemen op de stoeltjes.
Er wordt gespeeld met poppen welke ruim 50 jaar oud zijn.
Gezien de steeds enthousiaste reakties van zowel kinderen
als ouders, blijkt hoe “onsterfelijk” deze volksheld uit de poppenkast is.
Ook Poppentheater KRIS-KRAS heeft. diverse Jan Klaassen-spelen op het programma staan.

 

Analooog

Gilzer kunstenaar Koen Haarbosch woont al zijn hele leven in Gilze. Gestudeerd aan de Design Academy Eindhoven en het Grafisch Lyceum Eindhoven kwam hij na een hele omweg nu weer terug bij creatief werk.

Sinds enkele jaren timmert hij aan de weg onder de naam Analooog. Inderdaad met 3 ooo’s. Na 15 jaar achter de computer gezeten te hebben als Frontend Webdeveloper was hij daar wel een beetje klaar mee en wilde hij zijn creativiteit weer ontdekken. Hij wilde Analooog bezig zijn, met pen, papier, verf en kwasten. In zijn werk gaat hij op zoek naar de vreugde van de kinderlijke verwondering. Speels, kleurrijk en vrolijk. Geïnspireerd door graffiti, cartoons en popart begint mijn werk met vrije lijnen op papier. En eindigt via de computer vaak op canvas, muren en objecten.

Tijdens Mollebos maandag zal hij zijn kunsten en diverse werken aan het publiek laten zien.

 

 

 

Rodl

Deze Power brass Band uit Rijen zal het Mollebos

tijdens de maandag middag vullen met hun swingende muziek.

Een combi van diverse slagwerken en veel blaasinstrumenten zorgt er voor dat je bijna niet stil kunt blijven staan.

 

WasKo

Als je would-be-boyband Wasko zelf moet geloven is het gedaan met de Wasbordjes. De goddelijke lijven zijn gevlogen, maar het jonge honden enthousiasme is gebleven. Gelukkig klinkt de mix van overjarige wilde haren en  rock ‘n’ roll, van whisky and the blues, nog steeds als muziek in de oren. 

Alles gaat ‘in da mix’ bij de Wasko boys: pop, rock, funk, Nederlandstalig, reggae, folk en disco. Een feest van herkenning, en na het eerste refrein, hop door naar de volgende. We hebben een trein te halen.

Waar is dat feestje?

Maandag in de tent van het Mollebosfist!