Dringersgat eert optochtdeelnemers 2023 En huldigd nieuwe Dringer van Verdienste.

Gepubliceerd: 19 maart 2023 14:49

Dringersgat eert optochtdeelnemers 2023
En huldigd nieuwe Dringer van Verdienste.
Zondag 19 maart was het tijd voor het allerlaatste stukje carnaval 2023.
Afgelopen woensdag was het geheel reeds met vele carnavalsvrienden geëvalueerd tijdens de Vergadering Openbare Carnaval. Nogmaals dank aan alle aanwezige voor hun reacties op de goede dingen en zaken die verbeterd kunnen worden. Waarbij regelmatig het idee om meer samen te doen werd geopperd.
Terug naar zondag. Het weer was wederom geweldig, net als carnaval. Ook bij het optochtmonument stond het rijen dik gelijk aan de grote optocht.
Met muziek van de Leuttefleuters werd de middag geopend en nam Prins Kevin d’n Irste het woord.
Het was het tijd voor het eren en vereeuwigen van de optochtwinnaars.
Na enkele korte woorden van de onthulden de optochtwinnaars het optocht monument.
Hierop waren de kopersplaatjes van Windkracht 11, C.V.-Ketel, C.V. Drubhout en Grietje voor ’t Tietje toegevoegd. Na jaren van geen winnaars eindelijk werd “gewoon” (nieuwe) namen op het monument.
Ook werden de winnaars van 2020 nog even speciaal genoemd omdat er door een of anders virus toen geen huldiging was geweest. Windkracht 11, C.V.-ketel, Duo Q en Jaoneke vd Stinoven kregen kort de aandacht die ook zij verdient hadden.
Aansluitend werd de nieuwe Dringer van Verdienste gehuldigd.
Voor zijn jaren lange inzet tijdens de optocht, aprés-carnaval, helpende handje bij diverse activiteiten, opbouwen-opruimen-afbreken bij het Mollebosfist maar ook voor andere clubs in ons dorp werd Louis van Hoof in het zonnetje gezet. Na het voorlezen van de oorkonde nam hij onder luid applaus de bijbehorende versierselen in ontvangst.

Hiermee aangekomen bij het einde van de ceremonies vertrokken vele carnavalsvrienden richting De Hooikar waar door C.G. De Leste, Stripke Aagter, Windkracht 11, C.V. Bokkie en C.V. Kachelhout Aprés Carnaval werd georganiseerd. Een leuke middag met films en foto’s van de optocht, nog eens napraten, een leuk spel met een stier en vele kinderactiviteiten.
Vele uren later was carnaval dan toch “echt” voorbij.
Iedereen bedankt en wij zien jullie graag bij het 33ste Mollebosfist tijdens het pinksterweekend.